Jag har nyligen pratat med Patricia Alvarado, en av Be Sportys 16 nya babyrytmikledare som höll sina första klasser härom veckan. Hur gick första tillfället? Vilken var favoritlåten i grupperna och hur är det egentligen att leda en grupp med 12 bebisar, mammor och pappor?

Patricia har arbetat på Be Sporty som danslärare på Funkykidz sedan 2018 och i år gick hon över till babyrytmiken efter att hon själv fått en bebis. Patricia är en riktig glädjespridare och vi är så glada att hon valt att kombinera sin föräldraledighet med att leda klasser på våra center i Älvsjö och Huddinge!

”Tiden går fort när man har roligt, jag har mött superglada grupper och är så nöjd med kursstarten! ”

När jag frågar vilket moment som uppskattas mest i grupperna så säger Patricia att ”Kramdansen” är så mysig i Lilla Björn och i Stora Björn blir barnen som förtrollade när hon plockar fram såpbubblorna till stämningsfull musik. Det är nästan enda stunden barnen står helt still, skrattar Patricia.

”Det är fantastiskt att leda bebisar och föräldrar, jag tycker verkligen att det är ett fint upplägg som stärker relationen mellan barn och förälder genom musik o dans. Några bebisar gråter innan vi börjar, men de brukar tystna så fort vi är igång med sångerna. Det är häftigt att se!”

Patricia berättar även att flera föräldrar har börjat lära känna varandra under babyhänget, det är en fin stund med fika efter lektionen och vissa önskar stanna kvar och fika längre. Ett fint betyg på att Funkys Babyrytmik består av musik, glädje och nya vänner!