Alla barn borde få känna hur det är att stå på scenen i strålkastarens sken. I publiken sitter föräldrar med en tår i ögat. I högtalaren ljuder skön dansmusik. Tillsammans med vännerna i gruppen skapas ett dansnummer som sätter sig på näthinnan för lång tid fram över. Det här är på riktigt. Det här är minne för livet.

Dansläraren ger allt för sina små drakar, smurfar, troll och kockar. Plötsligt dyker ett gäng med galna peruker upp på scen och dansar hår-rock. Gänget i Funkys biltvätt släpper loss till i en oväntad biltvätt-dans.

En pojke utkläd till grön drake intar scenen och dansglädjen sprider sig i hela salongen. Jag tänker: Alla barn är värda att få vara med om detta? Alla barn måste få känna känslan av att vara en drake på scen.

Nu vet jag att det  är så att alla barn inte får vara med om det här. Kanske alla barn inte ens vill det… Det är ok. Men dom som vill borde få. En danskurs på Funkykidz är inte gratis, alla familjer kan inte få plats med en drake på scen i sin budget, hur gärna de än vill. Det vi på Be Sporty kan göra för att bidra till att så många som möjligt får komma med är att fortsätta utveckla vårt stipendium. Läs mer om Be Sporty-stipendiet på https://www.besporty.se/sida/besporty-stipendiet/

Vi öppnar ansökan igen inom kort.