Egentid är ett begrepp som ofta kommer upp när vi pratar om livet som småbarnsförälder. Vuxentid för sig själv att ladda batterierna då och då är ett bra sätt för många att hitta balansen i ett familjeliv som ofta är intensivt. Men lika viktigt tror jag det är att hitta de tillfällen då det är “Bara du och jag-tid” för barn och förälder. Att kombinera den här stunden med en fysisk aktivitet är en fantastisk kombination. Jag tror att grunden till ett aktivt liv sätts redan när man är pytteliten. Och att sätta klockan på Bara du och jag-tid är den bästa gåvan du kan ge till ett litet barn.

Idag är min lilla flicka inte så liten längre. Min Viola har blivit 12 år. Men de starkaste minnena jag har från hennes uppväxt är när vi gjort något tillsammans bara hon och jag. Redan som bebis var vi på babyrytmik och sångerna vi lärde oss där finns kvar än idag. Den här bilden är från henens första dansföreställning med Funkykidz. Att få stå där på scenen med henne har blivit ettminne för livet både för henne och mig.

Här nedan ser du Josefin o Alva släppa loss elefanterna i sig på Flipkidz-lektionen. En underbar bild som säger så mycket om “Bara du och jag-tiden”