Vi har så mycket spännande på gång inför nästa termin. Trots att hösten känns långt borta och värmeböljan sköljer över landet, satsar vi för fullt inför vad som komma skall…

När vi skapar våra upplägg och kursplaner vill vi överträffa barn och föräldrars förväntningar. Målet är att vara godare än lördagsgodiset. Vi vill skapa lektioner att längta till, som ger barnen ett intresse och glädje inför rörelse, dans och idrott.

Höstens kurser skall vara kick för både barn och föräldrar, fast helt utan socker.

För varje läsår som går tycker jag att vi blir bättre och bättre på att hitta de roligaste och mest kreativa upplägg och teman för våra kurser.

Till hösten blir det Funkys Skattjakt för Funkykidz. Vi bygger lektionsinnehåll och kursplan på en skattjakt. Barnen får följa med Funky och Funkylina till de mest spännande platser. Alla får varsin väska, skattkarta och varje vecka samlar vi på nya skatter i form av klistermärken.

Vi har också valt att fokusera på de allra yngstas lektionsinnehåll för Funkykidz. Upplägg och metodik för 2-3 åringar har förändrats och utvecklats för att passa barnen i den här åldern ännu bättre. Ni som föräldrar kommer märka stor skillnad. Vi skapar mer utrymme för barnens egna rörelser och det blir ännu mer gestaltning och lekfullhet i koreografierna.

I Flipkidz barngymnastik blir det ett djungeläventyr. Läromedlet Flips Gympabok har utökats ännu mer och fått en superhärlig layout. Innehållet är byggt på Flips äventyr i djungeln. Barnen får träna färdigheter och tekniker som symboliseras av olika djungeldjur. Varje vecka finns pyssel och “läxor” att göra hemma mellan lektionerna. Det här är den bästa Gympaboken vi någonsin skapat! Tack till Magnus Lindau på Welldone Art som gett liv åt alla våra idéer.

Största satsningen det här året gör vi på Trix Bollskola. Vår populära maskot Trix kommer nu äntligen att besöka lektionerna i höst. Vi har också skapat ett riktigt album för fotbollskort som alla elever får på lektionen. För varje ny lektion bygger vi på albumet med Trix alldeles egna fotbollskort. Vi har älskat den här idén och hoppas att barnen också kommer göra det!

Nykomlingen Sportlekis går från klarhet till klarhet. Vi har slipat på kursplanen rejält inför hösten och valt ut de sporter som vi vet att barnen verkligen gillar. Höstens sporter blir Gymnastik, friidrott, fotboll, handboll och orientering (utelektion) Att känna gemenskap i gruppen är en viktig del i Sportlekis. Tigern Sportis kommer så klart ocjn hälsar på en av lektionerna och ALLA elever får ett superfint ställ med shorts och träningströja med personligt namntryck på ryggen.

Så, nu hoppas vi att ni alla får en underbar sommar medan vi på Be Sporty fortsätter förberedelserna för höstens godis.