Nu är vi igång med kurserna igen efter ett långt uppehåll. Det är fortfarande en väldigt annorlunda tid vi lever i och pandemin påverkar våra kurser så klart. Vi på Be Sporty har ställt om och tänkt nytt kring massor av saker för att kunna bedriva vår verksamhet. Vi arbetar efter bästa förmåga för att lösa de utmaningar som finns och vi vill tacka alla ledare, föräldrar och barn för att ni hjälps åt med smittsäkra lektioner och för er förståelse för att allt inte blir precis som vanligt.

Så här har vi corona-anpassat den här terminen.

  • Alla nya ledare har utbildats på distans. Detta har varit en stor utmaning för oss alla. Men det har flutit på riktigt bra och i skrivandets stund har nästan 200 ledare genomgått digital utbildning.
  • För att finnas tillhands för våra nya ledare försöker vi att så långt det är möjligt finnas ute på plats på lektionerna för att kunna vara ett stöd i terminsstarten. Vi kommer inte kunna besöka alla, men vår ambition är att finnas för så många som möjligt.
  • Vi har minskat gruppstorlekarna med elever så att grupperna är anpassade efter salarnas storlek. Vi anpassar grupperna efter kvadratmeter-regeln. Jag är medveten att det inte alltid blir helt enkelt så några av våra elever behöver byta tid för sin lektion. Vi kämpar på för att få alla så nöjda det bara går. Det är en stor utmaning att anpassa grupperna och finna nya lokaltider.
  • Vi har handsprit på lektionen. I mitten av lektionen ger ledaren alla elever handsprit för att minska smittspridning. Vi undviker närkontakt i övningarna och ber föräldrar att undvika trängsel i lokalerna.
  • Hur mycket vi än önskar så kommer vi inte kunna ha en avslutning i salen den här terminen heller. Vi laddar för en come back med sprakande avslutningar kommande terminer.

Så här såg det ut i onsdags när jag var ute och hälsade på ledarna Ylva, Alva och de goa barnen i Flipkidz. Vilket gäng och vilken härlig energi. Vårterminen 2021, here we come!