Är du en av dem som var rädd för plinten på skolgympan? I sådana fall är du är inte ensam, berättelserna är många om relationen till den klassiska plinten.  Jag var en av dem som var skräckslagen varje gång gympaläraren rullade ut “det stora monstret”. Klumpen växte i magen och jag lyckades aldrig överkomma mina rädslor för att ta sats och komma upp med båda benen högt där uppe.

Hade någon talat om för mig att jag skulle arbeta med just plintar och redskapsgymnastik hade jag inte trott dem. Allt är möjligt.

Men genom att låta våra små barn upptäcka glädjen med gymnastik på ett lekfullt sätt blir redskapen i gymnstiksalen en del av ett stort äventyr… även plinten.

I Flipkidz anordnar vi en cirkus i gympasalen varje vecka. Under vårterminen 18 bygger varje lektion kring katten Flip och hans vänner.

Varje färdighet och teknik representeras av ett djur och det finns alltid något nytt och spännande att upptäcka varje gång.

Att utforska redskapen i sin takt och på sitt vis tror vi är nyckeln till att skapa en glädje inför att röra på sig i gymnastiksalen.