Ganska ofta får jag frågan hur idén till Be Sporty föddes. Många tror att jag 1) Tagit in ett konceptet från USA eller 2) Haft en väldigt klar och tydlig strategi att bli entreprenör och bygga upp företaget till det är idag. Faktum är att inget av dessa två är sant. Idén till Be Sporty föddes år 2000 i ett garage i Alingsås.

Jag arbetade som lärare på mellanstadiet och undervisade bland annat i idrott. När det var dags för  Elevens-val-veckan på skolan blev jag tillfrågad att hålla i dans, vilket jag gärna gjorde. Dans var min stora passion som liten, och under hela min studietid arbetade jag som gruppträningsinstruktör. Men något hände den där veckan då jag och mina elever körde danslektioner varje dag. Jag upptäckte att det här var något mycket speciellt för mig. Tid och rum försvann, vi hamnade i ett flow som jag inte upplevt så många gånger förr i livet. Den här känslan satt kvar och tanken att arbeta mer med dans och barn satt kvar hos mig.

Det var då Garaget kom in i bilden. Ja, egentligen var det inte ett garage utan en bilhall som inte längre sålde bilar. Lokalen var till uthyrning och jag slog till. Med lite färg, speglar och trägolv förvandlades detta ganska ruffiga ställe till en plats för dans och rörelse. Namnet blev Morot- för kropp & Själ. Det var ett konstigt namn tyckte kanske en del, men jag var stolt över lilla  Morot. Jag behöll min tjänst som lärare, och ägnade all min vakna tid åt att starta dansskolan och gymet.

En galen och intensiv resa påbörjades. Hade jag kunnat prata med mitt 24-åriga entusiastiska jag idag hade jag bett henne göra några saker annorlunda, men vilka lärdomar och upplevelser jag fick med mig från den här tiden. Mest av allt minns jag glädjen och gemenskapen som fanns både bland barn, kunder och en fantastisk personal.

Morot blev en samlingsplats för många och nästan 500 barn dansade hos oss. Morot fick pris som årets företag och jag gav all vaken tid i mitt garage.

Fortsättning följer…